• Telefon 0232 467 62 66

  • Çalışma Saatleri

    pazartesi-cuma 8.00-18.30 | cumartesi 8.00- 15.00 | pazar kapalı

  • Çetin Pen

Panjur Sistemleri

 

 

 

Ev, işyeri ve diğer yapı sistemlerinin vazgeçilemez unsurlarından  biri olan panjurlar, güneşin ve rüzgârın yaşanan mekâna girişini önlemek veya istenilen düzeyde girişinin kontrolünü sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. Özellikle çok rüzgârlı ve fırtınalı bölgelerde panjurların camdan daha dayanıklı olmaları nedeniyle camların kırılmaya karşı korunmasını sağlamakta ve dışarıdan gelecek kötü niyetli girişimleri önlemek amacıyla panjur kullanılmaktadır. Panjurlar üretim teknolojilerine göre manuel veya motorlu olarak üretilebilirler. motorlu sistemde hem kumandalı hem de buton kontrollü olarak çalıştırılabilir.

 

Manuel panjur

 

Panjurlarda yer alan lamellerin hareketlerini tamamen insan müdahalesi aracılığı ile gerçekleştiren panjurlara Manul Sistem Panjur denir. İnsan eli vasıtası ile otomatik kordonlar ve ya redüktörler aracılığı ile aşağı ve yukarı harekete geçirilen bu panjurlar ayrıca yapısında yer alan makaslar sayesinde öne doğru bir açılım da sağlayabilmektedir. Kullanımı ve montajı kolay olan bu sistemler otomatik olanlara göre daha ekonomik olduğu için oldukça çok talep gören panjur yapılarıdır. Ev, ofis, dükkan ve mağaza gibi alanlar için oldukça kullanışlı olan bu sistemler, uygulandığı alanı; hırsız ve hava koşullarının yarattığı olumsuz koşullardan koruduğu gibi, tasarımındaki zarif dokunuşlar sayesinde estetik de bir görünüm kazandırır.

Motorlu Panjur  (Otomatik Panjur)

İnsan gücü kullanımına gerek duyulmadan, panjurları kapatma ve açma hareketlerini bir motor vasıtası ile gerçekleştiren otomatik sistemler, bir uzaktan kumanda  veya motora bağlı bir buton vasıtası ile çalıştırılmaktadır. 

Uzaktan kumandaya temas ile harekete geçirildiği gibi, otomasyon yapısı sayesinde önceden programlanarak istenilen zaman diliminde kendiliğinden harekete geçme kabiliyetlerine de sahiptir. Bu özellikleri sayesinde; hasta, yaşlı ve yorgun kişilerin yerlerinden kalkmadan açma yada kapama işlemini otomatik olarak gerçekleştiren otomasyon panjur sistemleri, yeni teknolojilerin hayatımıza kazandırdığı donanımlardan bir tanesidir.

Monoblok Panjur
 
 

Bina dış yüzeyi ile aynı hizada bir montaj ile yerleştirilen bu otomatik panjur sistemi, alüminyum pencere ya da kapılar ile uyumlu bir görünüm sunar. Hazır renk seçenekleri ile birlikte kişisel tercihlere göre renk fırsatı da bulunmaktadır. İsteğe bağlı olarak ve binanın yapısına göre farklı ölçülerde üretimleri yapılabilmektedir. Teknik yapı bünyesinde kontrol sistemleri; kordon, tüp motor ve uzaktan kumanda gibi özellikler barındırmaktadır. Daha çok küçük yapıda olan yerler için kullanılan bu sistem, estetik yapısıyla da güzel bir görsel sunmaktadır. Dışarıdaki sesi büyük bir oradan keserken, sunduğu kaliteli ısı yalıtımı sayesinde içerideki ısı dengesinin sağlanmasına olanak tanır.dı

Dıştan Kutulu Panjur

Dıştan takmalı panjurlar; her takılı pencere üzerine rahatlıkla montajı yapılmaktadır. Diğer bir tanımla yapıların dış cephesine uygulanarak, mevcut kapı ve pencerelere takılan panjur sistemidir. Doğrama ile birlikte takılması gerekmediğinden her türlü yapıya uygun bir sistemdir. Diğer panjur sistemleri doğrama ile birlikte takıldıkları için ancak yeni yapılarda kullanma imkanına sahiptir. Bu soruna çözüm olarak üretilen bu sistem tamamen eski yapılara yönelik olmayıp, istenildiğinde yeni yapılara da uygulanabilmektedir. 

Gizli Kutulu Panjur

 

Eps (Genleştirilmiş Polistren Sert Köpük) kutular, günümüz yapı sektörünün inşaat malzemelerinden en önemli beklentileri yapılarda hafiflik ve bunun yanında ses ve ısı izolasyonu sağlanmasıdır.

Geçmişten bu yana yaygın olarak kullanılan Mdf den mamul panjur kutuları; soğuk, rüzgar ve nem geçirgenlikleri nedeni ile her zaman yapı izolasyonunda zayıf halka olmuşlardır. Kaba inşaat sırasında monte edilen panjur kutuları içten ve dıştan sıvanabilmektedir. Bu sayede estetik ve yüksek izolasyonlu panjur detay çözümleri oluşturulmaktadır.